google-site-verification=3IHOeL_CVRGjReENetwxWuRyeYClEAKc2rfH42cTh6g
Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Suk Jai Thai Massage

 

Alphen aan den Rijn

Nuad Thai massage: Unesco erfgoed.

Whatsapp 0613230377

​Wij zijn gesloten van 20 april - 15 mei ivm vakantie en opleiding. 

Succes en stress

Klachten en behandelingen

Herkent u dit?

Het lichaam vertelt altijd de waarheid.

De effecten op het lichaam van stress gerelateerde klachten zijn voor iedereen bekend. Toch herkent niet iedereen stress als het zijn of haar eigen lichaam betreft. Stress is in de zakenwereld niet onbekend en kan zowel ontstaan door succes als door struikelblokken op de weg naar succes. Herkent u altijd de signalen die uw lichaam u geeft?

Uw lichaam vertelt u altijd de waarheid. Het lichaam liegt niet, zeggen de haptonomen. In dit artikel zetten we de verschillende veroorzakers van stress, de verschillende stress gerelateerde klachten en veel gebruikte oplossingen op een rij. Tot slot kijken we naar een minder kostbare, meer effectieve en beter toegankelijke oplossing dicht bij u in de buurt.

Oorzaken van stress zijn te vinden in relaties, het werk en in ons zelf. Sommige mensen zijn gevoeliger voor stress dan anderen. Er zijn bovendien verschillende typen stress te onderscheiden. De meest bekende is de vecht of vlucht reactie. Deze treedt op als we plotseling geconfronteerd worden met een bedreigende gebeurtenis bijvoorbeeld in het verkeer. Van groot belang is het onderscheid in korte en lange termijn stress. Lange termijn stress of longitudinale stress is stress waaraan we langdurig veelal op laag niveau bloot worden gesteld. Dit is bijvoorbeeld stress die ontstaat door veel autorijden of stress op het werk door bijvoorbeeld uitsluiting. Als een baas of een collega je negeert ervaren wij dat als fysieke pijn. Door deze stress factoren wordt een ongewenste hormoonspiegel opgebouwd die adequaat en vooral systematisch moet worden afgebroken. Verder moeten we denken aan rouw als gevolg van het verlies van een partner en het gebrek aan fysiek contact. Wat echter vaak wordt vergeten is dat ook succes stress kan oproepen.

Succes komt niet uit de lucht vallen. Daar moet hard voor worden gewerkt en succes is zelden vanzelfsprekend en moet voortdurend opnieuw worden bewezen. Deze druk kan tot een verhoogd stressniveau leiden. Succes geeft ook een gevoel van euforie door de hormonen die vrijkomen. Wij raken verslaafd aan die stofjes in ons hoofd en streven ernaar die stofjes voortdurend vrij te maken. Ook dat kan op schijnbaar tegenstrijdige wijze tot stress leiden. Het voortdurend moeten voldoen aan de verwachtingen kan tot burn-out gerelateerde klachten leiden.

Naast deze stress op psychologisch niveau is er natuurlijk ook de lichamelijke stress door overbelasting. Die overbelasting kan komen door eenzijdige en repeterende handelingen op de werkplek maar het komt ook veelal door het sporten. Denk bijvoorbeeld aan golf en tennis. Niet onbelangrijk is de inrichting van de werkplek ook als dat het gaat om langdurig zitten in de auto. We staan voortdurend bloot aan prikkels die veelal onbewust worden verwerkt en waarvan de reactie niet zelden in het lichaam wordt opgeslagen.

Stress gerelateerde klachten die door verschillende oorzaken ontstaan zijn zowel psychologisch als fysiek maar beide leiden niet zelden tot fysieke klachten. Denk hierbij aan lage rugpijn, nekpijn, schouderpijn en tennisarmen, pijn in de voeten, een slechte stoelgang, ontstekingen, een droge mond, slecht slapen en concentratieverlies of zelfs verdriet. In het algemeen zullen de korte termijn verleidingen meer aandacht krijgen dan de lange termijn doelstellingen. Een combinatie van klachten die niet altijd eenduidig zijn en niet altijd door een eenvoudige oplossing verdwijnen. Een combinatie van interventies kan helpen.

Gangbare oplossingen zijn onder meer de gang naar de dokter, de psycholoog, de homeopaat, de yoga, een goede vriendin of vriend of de fysiotherapeut. Gevangen zitten in een cirkel van ongemak kan worden doorbroken door het gebruik van genotsmiddelen of medicatie en natuurlijk een film of een korte of langere vakantie. Een hobby die de gedachten helpt verzetten, sporten en het wandelen met een hond zijn uitstekende middelen om fysiek tot afbouw van de overbelasting af te komen.

Massage kan een eenvoudig alternatief zijn omdat het op een aantal verschillende niveaus inwerkt. Zo bevordert een goed uitgevoerde massage de doorbloeding, de werking van het zenuwstelsel, rekt het de spieren, corrigeert het de wervels en ontstaat een algeheel gevoel van welbehagen en aandacht. U wordt gezien en aangeraakt en op een goede manier geprikkeld. Dit kan door geluid met rustige klanken, geur, aanraking, licht, smaak en warmte. Een massage die voldoet aan deze principes kan bijzonder helend werken. Niet zelden ontstaat er een goed gesprek waarin u aandacht krijgt voor uzelf. Diepe ontspanning leidt tot het doorbreken van de stress gerelateerde cirkel en u kunt er weer als herboren tegenaan.

U kunt hiervoor terecht bij Lawan Thotpa,

Lawan is inmiddels Nederlandse en een gediplomeerde masseuse met een goede opleiding en veel ervaring. Lawan werkt thuis aan de Vroonhoevelaan 11 in Kerk en Zanen in een zeer comfortabele en hygiënische salon Suk Jai Thai Massage. Lawan is te bereiken op 0613230377 (ook whatsapp) of via www.sukjaithaimassage.nl

Deze instelling staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel als paramedische instelling. Bij Lawan bent u in goede handen mede door de uitstraling van rust en aandacht die zij op een unieke en welhaast magische wijze aan u kan aanreiken.

Was getekend:

Peter van der Veer

Peter is de partner van Lawan en werkte als interim-manager.